Zowel voor languit tafelen als een snelle lunch

Euryanthe

Reservation

Onze deuren zwaaien open voor iedereen

Restaurant Euryanthe in het centrum van Schilde wil een plek zijn waar iedereen - jong en oud, privé en zakelijk - zich welkom voelt.

Restaurant Euryanthe staat voor een klassieke Franse keuken, in alle eenvoud gebracht.

Lunchen tussen de vergaderingen door of languit tafelen met vrienden en familie. Chef-kok Stefan en gastvrouw Ingrid , samen met hun team, verwelkomen u in een ongedwongen sfeer.

Geniet van de pure eenvoud op uw bord, op smaak gebracht met hemelse sauzen.

Ontdek onze menukaart

Location

Click to display map

Your IP address will be sent to Google Maps.

Turnhoutsebaan 177, 2970 Schilde, Belgium

Make your reservation

+3233833030

Our opening times

Monday
closed
Tuesday
12:00 – 13:30
18:30 – 21:30
Wednesday
12:00 – 13:30
18:30 – 21:30
Thursday
12:00 – 13:30
18:30 – 21:30
Friday
12:00 – 13:30
18:30 – 21:30
Saturday
18:30 – 21:30
Sunday
closed

Available payment options

Online reservaties

Online reservaties

.

klik op meer om een reservatie te maken

Pure eenvoud met respect voor het product

Pure eenvoud met respect voor het product

Chef-kok Stefan Vanhove startte zijn culinaire carrière als leerling van de prestigieuze hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na verschillende stages in binnen- en buitenlandse toprestaurants waaronder in Zwitserland en Frankrijk, opende hij in 1994 zijn eigen restaurant met echtgenote Ingrid.

Zelf selecteren

Elke ochtend rijdt de chef-kok zelf naar zijn streng geselecteerde leveranciers om de beste dagverse producten uit te kiezen. Deze vroege uren inspireren hem om 's middags een heerlijke lunch op tafel te toveren. Samen met zijn team zet de chef-kok zich elke service in om de gasten gastronomisch te verwennen

Edele producten

Onze chef-kok kiest steevast voor edele, dagverse producten zoals kalfszwezerik, zeetong, langoustines, Sint-Jakobsvruchten, ganzenlever, duif, ... Enkel top gerechten die symbool staan voor de eigenheid van Restaurant Euryanthe: 'Zeetong gevuld met kreeft en bieslooksaus', 'Krokant gebakken kalfszwezerik met graantjesmosterd' of 'Gebakken ganzenlever met spaghetti van Jonagoldappel'. Ontdek de volledige menukaart.

Trouw aan visie

Trouw aan visie

Al die jaren bleef chef-kok Stefan Vanhove trouw aan zijn visie op wat een klassiek Frans gerecht hoort te zijn: pure eenvoud, gemaakt met respect voor het product en zuiders geïnspireerd. Zij die het weten bevestigen het één voor één: de sauzen van Stefan zijn hemels. Licht verteerbaar maar toch uiterst smaakvol.

Eerlijkheid in de keuken

Eerlijkheid op het bord betekent ook eerlijkheid in de keuken. Het keukenteam maakt zijn eigen fonds en visfumet. Ook de terrine van ganzenlever is van eigen makelij. Verse vis komt volledig onbewerkt binnen. Zelfs de zalm marineren we zelf. Zo behouden we de volledige controle over wat op uw bord belandt.

De juiste wijnen

De juiste wijnen

.

Bij smakelijke gerechten horen uiteraard ook de juiste wijnen. We stellen onze wijnkaart zorgvuldig samen. Zo vindt u bij ons een mooie selectie van wijnen van topdomeinen, vooral Frankrijk maar ook parels uit Spanje, Italië, Zuid-Afrika, ...

alsook een verrassende wijnselectie per glas.

Onze deuren zwaaien open voor iedereen

Onze deuren zwaaien open voor iedereen

Restaurant Euryanthe in het centrum van Schilde wil een plek zijn waar iedereen - jong en oud, privé en zakelijk - zich welkom voelt, en dit zowel 's middags als 's avonds. Gastvrouw Ingrid en haar team verwelkomen u met een welgemeende glimlach. Ze staan garant voor de huiselijke, persoonlijke sfeer die in het restaurant heerst. Of u nu kiest voor één gerecht of het volledige degustatiemenu, u geniet onze volledige toewijding en betrokkenheid. Voor vegetariërs passen we graag onze gerechten aan.

Voormalig brouwershuis

Het restaurant is ondergebracht in het voormalig brouwershuis van het vroegere Schilda Bier. Dit statige gebouw met hoge plafonds biedt u het perfecte historische decor om aangenaam te tafelen. De klassieke, sobere inrichting met het veelvuldig terugkomen van wit in al zijn nuances, brengt u meteen tot rust. Op de achtergrond speelt vaak klassieke muziek, het kaarslicht zorgt voor de intimistische sfeer.

Op ons verwarmde en overdekte tuinterras aan de achterzijde waant u zich eerder in het heerlijke Zuiden dan in het drukke centrum van Schilde.

Euryanthe ?

Euryanthe ?

Voor de naam Euryanthe vonden we inspiratie bij de moeder van chef-kok Stefan, een groot operaliefhebster. Euryanthe, de klassieke opera van Carl Maria von Weber, vertelt meteen ook het verhaal van ons restaurant: samen genieten van pure en eerlijke gerechten in een stijlvol en romantisch decor.

Heerlijk tafelen op ons verwarmd en overdekt tuinterras

Heerlijk tafelen op ons verwarmd en overdekt tuinterras

Bestaat er iets mooier dan buiten tafelen? Restaurant Euryanthe biedt u op warme zomerdagen de mogelijkheid om te lunchen of dineren in onze achtertuin. In de schaduw van onze kastanjeboom bent u meteen ver weg van alle drukte.

Maar ook bij iets lagere temperaturen kan u heerlijk buiten eten. Wij beschikken over een volledig verwarmd en overdekt buitenterras met zicht op de achtertuin. Vanaf de vroege lente tot de late herfst, als het weer het toelaat, nodigen wij u uit om in dit prachtige buitendecor te eten.

Feesten of vergaderen in stijl

Feesten of vergaderen in stijl

In restaurant Euryanthe feest of vergadert u in stijl. Een diner opgediend aan tafel, een buffet, een walking dinner, een receptie met hapjes ...? Elke culinaire formule behoort tot de mogelijkheden. Maak een afspraak en we kijken samen hoe we uw wensen kunnen waarmaken.

Feesten in een historisch decor

Voor al uw vergaderingen, workshops, opleidingen, ... stelt Restaurant Euryanthe een afsluitbaar zaaltje ter beschikking voor maximum 30 personen. Wij zorgen ervoor dat u en uw gasten op culinair vlak niets tekortkomen.

Een onvergetelijke dag

Restaurant Euryanthe maakt van uw huwelijk, jubileum, verjaardag, communie, ... een onvergetelijke dag. Wij beschikken in ons restaurant over voldoende ruimte voor feesten tot 70 personen. Bij goed weer staat ook het overdekt en verwarmd terras tot uw beschikking.

Aarzel niet om ons te contacteren.

Our services

Everything at a glance

Send us your message.

Please enter your name.
Please enter your e-mail address.
Please enter your phone number.
Please enter your subject.
Please enter your message.
Your message has been sent. We will get back to you soon.
Failed to send Message.
Twitter_Logo_Blue